Gebruikte Steigerplanken / Steigerhout – niet geschuurd

 

A keus gebruikte steigerplanken.
De kopmaat van de steigerplanken is 30x195mm.

Wat is steigerhout voor houtsoort en hoe worden de steigerplanken grijs?Steigerplanken worden gezaagd uit vurenhout. De steigerplanken worden gebruikt op de steigers op de bouw. Als de steigerplanken uit de zagerij komen zijn ze nog nieuw en geel van kleur. De steigerplanken krijgen hun grijze kleur doordat de steigerplanken meerdere keren op de steigers (op meerdere bouwplaatsen) gebruikt worden. Ze verweren/verkleuren door de verschillende weersinvloeden/temperaturen. Doordat de steigerplanken echt op de bouw gebruikt worden, kunnen de steigerplanken wel eens cementresten o.i.d. bevatten. De gebruikte steigerplanken hebben (de planken van 5m) aan 2 kanten een ijzer op de kop. Dit voorkomt het scheuren van de steigerplanken. Wij verkopen de gebruikte steigerplanken niet zonder ijzers op de koppen. Steigerhout in de kortere lengtes hebben aan 1 kant een ijzer op de kop.

Prijzen:                                                                                                                       Prijzen voor ongeschuurde gebruikte steigerplanken:

Losse planken kosten € 2,80 per meter.

Verkoop gaat alleen per hele plank van 5m. We kunnen de planken wel gratis voor vervoer zagen op bijvoorbeeld 2.5m of 2m en 3m.

Bestellen? Klik hier